Behandelingen

Wij proberen u zoveel mogelijk zelf te behandelen. Wij behandelen kinderen, angstige patiënten en volwassenen. Wanneer u specialistische zorg nodig heeft zullen wij u doorverwijzen naar één van onze partners. U kunt hieronder vinden welke behandelingen wij zelf verzorgen.

1) Eerste intake. Wanneer u nieuw bij ons bent zullen wij eerst een algemene controle uitvoeren om te kijken wat de status van uw gebit is. Daarna kunnen wij een behandelplan met u opstellen.

2) Periodieke controle. Wij voeren bij al onze patiënten een periodieke controle uit. Wij vinden het prettig om onze patiënten eens in de zes maanden te zien om de controle uit te voeren. Wij helpen u herinneren als de zes maanden bijna zijn verlopen.

3) Endodontologie. Dit is een behandeling van het doorbloede weefsel in het binnenste van de tand, de tandpulpa. Het gat dat de tandarts heeft gemaakt wordt vervolgens opgevuld. Dit is bij de meeste mensen bekend onder de naam wortelkanaalbehandeling of zenuwbehandeling.

4) Gebitsreiniging. De tandarts reinigt uw gebit bijvoorbeeld door het weghalen van tandsteen. Tandsteen ontstaat door niet weggehaald tandplak en kan leiden tot verzwakt tandvlees en/of verzwakte tanden.

5) Kroon- en brugwerk. Kronen en bruggen dienen ter vervanging van tanden en kiezen. De behandeling is wat complexer dan een vulling, waarschijnlijk zult u meerdere afspraken bij ons moeten maken om de kroon of brug goed te plaatsen.

6) Gebitsprotheses. Wij kunnen samen met onze partners een gebitsprothese voor u maken. Wanneer u een gebitsprothese hebt wil dit niet zeggen dat u nooit meer op controle hoeft te komen. Naar mate u ouder wordt zal uw kaak veranderen. Dit kan ertoe leiden dat uw gebitsprothese die perfect paste toch ineens niet goed meer zit waardoor u pijn krijgt. U kunt dan contact bij ons opnemen zodat wij de prothese aan uw veranderde kaak kunnen aanpasssen.

7) Restauraties/Vullingen. Wanneer u een gaatje heeft kunnen wij dat voor u vullen. Probeer geregeld op controle te komen, vaak constateren we dan dat u een gaatje heeft terwijl u dit gaatje zelf nog niet had opgemerkt. Hoe eerder we erbij zijn, hoe beter het voor u is.